Instructeursopleiding IDD Full-Face-Mask

IDD Seminar Rebreather

Rondleiding hyperbare geneeskunde

Op zaterdagmiddag 21 juni 2014 is er een rondleiding Hyperbare Geneeskunde in het AMC.

 

De personen die op druk gaan (15 meter) moeten goedgekeurd zijn voor sportduiken en geschiedt op eigen risico.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • hyperbare geneeskunde algemeen
  • duikersziekten
  • duikongeval en nu?

Inschrijven is nog mogelijk. Bij grote belangstelling zal er mogelijk in het najaar nog een rondleiding plaatsvinden.

De kosten bedragen € 12,50 per persoon (bij aanmelding te voldoen).

Nieuwe boeken IDD

Boek IDD

Op 1 februari 2014 ontving Thijs Abels uit handen van Rob Dijkman (Examiner IDD) tijdens de beurs Duikvaker te Houten, de eerste exemplaren van de nieuwe boeken OWD, Rescue Diver en EANx.

De boeken zijn tot stand gekomen door vruchtbare samenwerking en vele enthousiaste medewerkers.

Duikopleiding Open Water Diver van start

Opleiding OWDOp zaterdag 6 april 2013 zijn Marco , Jaron en Silke (vader, zoon en dochter) bij duikschool Aquarius Diving begonnen met hun duikopleiding tot (Junior) Open Water Diver. In april worden eerst de theorielessen gevolgd en in mei/juni de praktijklessen. Marc (2e van links) is bezig met zijn opleiding tot Divemaster/Assistant Instructor.

Assistant Instructor

HvW=AI

 

Op donderdag 28 maart 2013 kreeg Henrie op Schiphol, net voor vertrek van een (duik)vakantie naar Egypte, uit handen van Thijs Abels zijn brevet “Assistant Instructor” uitgereikt.

Aquarius Diving opgericht

AQUARIUS DIVINGOp 1 januari 2013 is duikschool Aquarius Diving officieel door Thijs Abels opgericht . De  inschrijving bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven vond plaats op 3 januari 2013.

De naamgeving “Aquarius Diving” was echter al eind 2007. Ook het bijbehorende logo (zie hiernaast) is toen door Thijs ontwikkeld. Henrie van Weegberg heeft van het logo de “scherpe kantjes” er van af gehaald.

Duikers Aquarius Diving vinden vermist lichaam

Thijs, Henrie en Marc van duikschool Aquarius Diving hebben op maandagmiddag 3 september 2012 in het water van recreatieplas Aquabest het lichaam van de al ruim twintig maanden vermiste Simo Bayane gevonden. Zij waren die dag daar bezig met de opleiding Rescue Diver en troffen het stoffelijk overschot toevallig aan.

Zoektocht op AquabestSimo Bayane verdween na een nieuwjaarsfeest in de Beachclub op Aquabest in de vroege ochtend van nieuwjaarsdag 2011.

Nadien is er vele malen uitgebreid in en om het water gezocht, met duikers, politiehonden en sonar-apparatuur, maar telkens zonder resultaat.

Eind maart 2011 stopte de politie voorlopig met zoeken, maar dat zou worden voortgezet als er weer nieuwe aanwijzingen zouden zijn.

Met het vinden van het stoffelijk overschot is voor de nabestaanden een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid.

Duikclinic

Rotterdam-ADOp woensdag 25 augustus 2010 vestigden gymnasiasten van het Sint-Montfort College in Rotterdam-Zuid een Nederlands duikrecord.  In totaal 265 eerstejaars presteerden het om – m.b.v. duikapparatuur – 20 minuten onder water te blijven in Zwembad Charlois.

95% van de leerlingen had nog nooit gedoken, daarom was er begeleiding van 30 instructeurs, waaronder Henrie van Weegberg en Thijs Abels van duikschool Aquarius Diving.

Het gymnasium wilde met de duikclinic het belang van sport en bewegen onderstrepen

Anker

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp zondag 27 juli 2008 werd door Henrie, Peter, Ruud en Vincent een anker met inscriptie  aangeboden aan Thijs Abels (duikinstructeur van duikschool Aquarius Diving).

Dit anker was eerder in het weekend 12 en 13 juli 2008, tijdens hun duikopleiding “Deep Diver”, gevonden en geborgen in de “Veense Put” (Veen).